Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

στην πεζούλα


Μήτσος και Gisèle

Γνώρισα την Gisèle πριν από δύο ή πριν από τρία χρόνια.
Επειδή τυχαίνει να περπατάω συχνά κοιτάζοντας ίσα κατά πάνω, τους ουρανούς, τ' αστέρια, τα σύννεφα,  τις κορφές των δέντρων (εξ ου και οι διαρκείς τούμπες μου !) , ένα πρωί, βαδίζοντας άκρια στη θάλασσα, έκανα την γνωριμία της Gisèle.
Μπροστά μου ένας κορμός θεόρατος, γηραιός, κουφαλιασμένος, με τις χοντρές του ρίζες έξω, πάνω απ' το έδαφος.
Κι απάνω του, ξεχωρίζω να στέκεται ένα μικρό θαύμα της φύσης, που με κοιτάζει περίεργα με τα στρογγυλά του ματάκια. Η Gisèle ! Mignonne, ευκίνητη, περίεργη, φιλάρεσκη, αντί να τρομάξει που την πλησιάζω με μιά φωτογραφική μηχανή στο χέρι, στέκεται εκεί πάνω και ποζάρει en face, profil, πάει, έρχεται, ξαναπάει, ξαναέρχεται, σειέται αεράτη και κουνάει την ουρά της, το απόλυτο θυληκό, σου λέω !


Τον Μήτσο τον πρωτόειδα σήμερα.
Περίμενα υπομονετικά κάτω απ' το δέντρο, μήπως ξαναϊδώ την φίλη μου την Gisèle, όπου βλέπω αίφνης να την κυνηγάει ένα τέρας με μιά μεγάλη κεφάλα !  Ο Μήτσος !
Αλάνι. Άξεστος. Αλητάμπουρας. Δεν θέλει ρώτημα, είναι πασιφανές ! Α-λη-τά-μπου-ρας !
Και κυνηγάει την Gisèle , κι αυτή τρέχει, μπρος η Gisèle πίσω ο Μήτσος, πηδάει αυτή απαλά από κλαδί σε κλαδί κι αυτός, τρομάρα του, αγκομαχάει, σούρνεται πίσω της με την μεγάλη του κεφάλα, γλυστράει αυτή χαριτωμένα κι αυτός βαρυγκομεί μα συνεχίζει να την κυνηγάει σταθερά.
Ώσπου σε ένα τσάκισμα του κλαδιού, στην άκρη μιάς διχάλας, ο Μήτσος την φτάνει.
Γιά να πω την αλήθεια, δεν είμαι και σίγουρη ότι την έφτασε... Μπορεί να κάνω και λάθος, μα έχω την αμυδρή εντύπωση πως η Gisèle στάθηκε, γύρισε και τον περίμενε. Περίμενε τον Μήτσο τον αλητάμπουρα ! Κοντοστάθηκε αυτή, γιά να προλάβει αυτός να την φτάσει, πώς το λένε ! ;
- άβυσσος η θηλυκή ψυχή ! -

Κι ενώ στέκω προσηλωμένη και παρακολουθώ άλαλη το αρχέγονο ερωτικό παιχνίδι, βλέπω έξαφνα πίσω τους και γύρω τους να τρεχαλάν και να τους κυκλώνουν μικρά - μικρά πρασινωπά σαυράκια !  Μωρά σαυράκια !







αυτή εδώ δεν είναι μιά παραμυθοϊστορία !
είναι ένα σκηνικό
που το παιδί των δασών παρηκολούθησε σήμερα ! 













(αν ανοίξουμε τις φωτογραφίες 
μπορούμε να δούμε τον Μήτσο !)






Δεν υπάρχουν σχόλια: