Σάββατο 29 Μαΐου 2010

:
au clair de la lune
mon ami Mozart
.
.





.
βγήκε ένα ωραίο φεγγάρι απόψε !
η ώρα δέκα και μισή που ήρθαν τα παιδιά να με πάρουν, εκείνο ξεπρόβαλλε σιγά σιγά, σταθερά, παρηγορητικά, φωτεινά, απ' τον Υμηττό.
δούλεψα ως τις τρείς σήμερα ή μάλλον χτες, Παρασκευή, γύρισα σπίτι, κοιμήθηκα για μεσημέρι, μετά πήγα στο Mall, πήρα με την επιδότηση καινούργιο τηλέφωνο, με σαφώς καλύτερη φωτογραφική μηχανή - στα χαρτιά τουλάχιστον, ως να τη δοκιμάσουμε...-, αγόρασα εκεί απ' έξω ένα κόσμημα για το λαιμό από μιά πλανόδια που λέει τα φτιάχνει μόνη της, 10 ευρώ, γύρισα και περπάτησα στο σκοτάδι, ως ότου ήρθαν ο Σωτήρης με την Ιωάννα και με περιμάζεψαν.
έξω, δεν ήπια σκληρό ποτό, κόκα κόλα μονάχα, βρήκα πολλούς γνωστούς, είπαμε με όλους από μιά κουβέντα.
κάνω διάφορα και σκέφτομαι σήμερα...
πήρα την Ά. πολλά τηλέφωνα. μιά μέρα ολόκληρη έκανε για να φτάσει στη Βρετάννη, η αυριανή μέρα θα είναι δύσκολη, να την πάρω πρωί πρωί, να της πω να πιεί μιάν ασπιρίνη ή μισό λεξοτανίλ. κάτι να την κρατήσει απ΄την κούραση και τη θλίψη.
η ισχυρότερη απόδειξη του τι σημαίνει "έχω δεσμό" εξ αποστάσεως ή δίχως να κοιμάμαι με κάποιον, ήσαν για χρόνια αυτοί οι δυό.
αυτός έφυγε. δεν ξέρω τώρα τι να της πω ή τι να κάνω γι αυτήν... την παίρνω τηλέφωνα μονάχα. θα την παίρνω ως μεθαύριο που θα γυρίσει. μετά βλέπουμε...
.
.
σκέφτομαι διάφορα...
.
συνέβη και κάτι άλλο, που με αναστάτωσε σήμερα..
το ξαναείπα, τότε που πήγαμε στη συναυλία στην Ρωμαϊκή αγορά, θυμάσαι, πάνε δυό ή ίσως τρία χρόνια τώρα... το ένιωσα συχνά... Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ !
τα ξαναείπα αυτά... από τα 11 ως τα 17 μου περίπου, ήθελα να πάω να δουλέψω στην Αφρική, με τον Ραούλ Φολλερώ.
ήρθε αλλιώς η ζωή, και φυσικά δεν μετανοιώνω για τίποτα, απ' όσα πέρασαν...
ο καιρός όμως, φαίνεται, είναι κυκλωτικός και άρχων !
και σήμερα, πολλά χρόνια μετά, κι ενώ ετοιμάζομαι να τραβηχτώ σε λίγους μήνες απ' τις επαγγελματκές υποχρεώσεις, ανοίγει μιά καινούργια προοπτική, εθελοντική φυσικά πάντα, σε σχέση με τα παιδιά της Αφρικής.
.
άσε, θα δούμε, να είσαι ήρεμη, σταθερή, κι ο καιρός θα δείξει, πού θα μας πάει...
.
"je m' enferme et j' avale ma solitude toute entière.
le va et vient entre mes syndromes de l'huitre et de la source de vie"
.
mikremoumozart, καληνύχτα.
.
.
.
.
.


2 σχόλια:

genna είπε...

καλό του ταξίδι...

να μου προσέχεις... :)

θα τα πούμε όταν γυρίσω.

σε φιλώ!

foteini είπε...

@
να περάσεις καλά :)