Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

.
γιά κοίτα ! υπάρχουν ακόμη αστέρια στον ουρανό !
.
εδώ λοιπόν στα κατασκότεινα, σήκωσα γιά λίγο το κεφάλι ψηλά κι έμεινα κατάπληκτη απ' την ομορφιά του ουρανού ! λες κι είχα γιά καιρό ξεχάσει τ' αστέρια και την ομορφιά τους !
φεγγάρι μάγια μούκανες, ξαπλωτό σαν νύχι λεπτό, ο αποσπερίτης φωτεινός δίπλα, πιό νότια η Άρκτος, κοντά η Κασσιώπη που αγαπώ.
ο έναστρος ουρανός του Καντ πάνω μου, η συνείδηση μέσα μου μικρό περιστέρι.
γιά κοίτα ! υπάρχουν ακόμη τ' αστέρια στον ουρανό !
εξαίσια είναι εδωπέρα, στην ερμιά.
άλλοτε, τούτο το μέρος τόλεγα "το κελί".
"το κελί", πάει να πει εσύ κι η πορτοκαλιά, εσύ κι οι ελιές, εσύ και τα κίτρινα χωνάκια, οι άγουρες ακόμα βρούβες, οι μικρές άγριες ορχιδέες, εσύ κι ο λόφος απέναντι γεμάτος ανεμώνες.
"το κελί", πάει να πει θάλασσα τα τριφύλλια, esthète μανουσάκια, η Οδύσσεια ξαναγραμμένη από τον Νίκο Καζαντζάκη και τον Ιωάννη Κακριδή, ένα μολύβι, μιά ξύστρα, ένα τετράδιο Gaudi, το σκυλί, να ακολουθεί ένα ένα τα βήματά σου.
.
είδα τον ήλιο σήμερα να βυθίζεται στο νερό. είδα πέρα, στα περβόλια καπνό αναθρώσκοντα, μιά animula πορτοκαλί με καφέ και μιά animula λευκή να παιζογελούνε, είδα και το γαλάζιο του ουρανού. άκουσα έναν κόκορα να λαλεί.


.
.
.

2 σχόλια:

Emelia είπε...

Απ' ότι φαίνεται σε εκείνο το κελί είναι καλά φυλαγμένοι θησαυροί και πολύτιμα συναισθήματα... Πολύ θα ήθελα να το επισκεφθώ νοερά...

foteini είπε...

@
εξελίσσεται σε μοναστικό κελί


:)